Preventive Health Conference 23 november 2022  Academie Spelderholt Jongeren met een beperking stage

Een bijzondere ervaring rijker met Academie Spelderholt

Een inspirerend congres met een bijzonder tintje. Dit is wat het Preventive Health Conference op 23 november in Koninklijke Jaarbeurs karakteriseerde. Deze dag stond volledig in het teken van zorg en inclusie, in de breedste zin van het woord. Naast het behandelen van een boeiend en belangrijk zorgthema werd het Jaarbeurs-horecateam namelijk versterkt door een groep jongeren met een beperking vanuit Academie Spelderholt. Door deze werkervaring wordt de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van deze jongeren weer extra gestimuleerd.

Hoe kunnen we overgewicht en obesitas verminderen?

Dat was het gespreksonderwerp van een speciaal congres van het Institute 4 Preventive Health van de Alliantie van de Eindhoven University of Technology, Wageningen University & Research, Universiteit Utrecht en Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Overgewicht en obesitas is een probleem wat alleen afneemt als we op meerdere plekken tegelijk aan preventie werken: van micro- tot macro-omgevingen. Experts uit meerdere disciplines moeten daarom samenwerken. Maar hoe? 150 professionals met verschillende disciplines kwamen bij elkaar om samen na te denken over dit vraagstuk.

Bij Jaarbeurs vinden we het belangrijk we dit soort thema’s de ruimte geven die het verdient. Daarnaast kiezen we ervoor om onze social impact te vergroten en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Dat doen we bijvoorbeeld door een plek te bieden aan social enterprises. Met dit in ons achterhoofd konden we de dag nog bijzonderder maken, namelijk door samen te werken met Academie Spelderholt.

Quentin, student Academie Spelderholt: “Ik vond het heel leuk om te laten zien wat ik kan en om mensen blij te maken”

Preventive Health Conference 23 november 2022-124.jpg Academie Spelderholt Jongeren met een beperking stage

Iedereen verdient een plek in onze maatschappij

Academie Spelderholt is een plek waar jongeren met een beperking leren, wonen en werken. In een vierjarig ontwikkelingstraject werken de jongeren aan zelfstandigheid en zelfvertrouwen. Samen met de organisatie van het congres konden we een aantal studenten met een beperking uitnodigen om ons horecateam die dag te versterken.

“De samenwerking met de Jaarbeurs ging uitstekend voor, tijdens en na het congres. Ontzettend leuk dat de studenten van Spelderholt de horeca verzorgden samen met het Jaarbeurs personeel. Op deze manier kregen de studenten de ervaring die ze nodig hebben om het horecavak van nog meer kanten te leren kennen en zagen de bezoekers van het congres welke fantastische bijdrage de studenten van Spelderholt kunnen leveren. We hebben enorm veel complimenten gekregen hierover.”, vertelde Martine van der Mast, Programme Director Institute 4 Preventive Health, Alliantie van de Eindhoven University of Technology, Wageningen University & Research, Universiteit Utrecht en Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Preventive Health Conference 23 november 2022  Academie Spelderholt Jongeren met een beperking stage

Fleur van den Berg, Accountmanager Jaarbeurs: "Na een fijne samenwerking is er in een paar maanden een heel mooi congres neergezet. Maar het mooiste van alles was de glimlach die op het gezicht van zowel de gasten van het congres als van onze eigen medewerkers kwam, bij het zien van het enthousiasme van de studenten van Spelderholt tijdens het werk in de catering die dag! We zagen deze dag als pilot en ik hoop dat we meer organisatoren kunnen enthousiasmeren voor dit soort bijzondere samenwerkingen.” 
 
Studenten, Academie en organisatie van het Institute 4 Preventive Health, van de Alliantie van de Eindhoven University of Technology, Wageningen University & Research, Universiteit Utrecht en Universitair Medisch Centrum Utrecht: ontzettend bedankt! We kijken terug op een geslaagde dag met waardevolle kennisoverdracht en extra bijzonder tintje!

Preventive Health Conference 23 november 2022  Academie Spelderholt Jongeren met een beperking stage
Fleur van den Berg

Fleur van den Berg - Accountmanager congressen 

"Wil je meer weten over onze samenwerking met Academie Spelderholt en hoe je dit ook tijdens jouw event een plek kunt geven? Ik vertel je er graag over! Neem contact op via onderstaande gegevens of vul ons contactformulier in."

events@jaarbeurs.nl  +31(0)30 295 58 81

SocialToday Event in Beatrix Theater
Case

Frankwatching SocialToday Event 2024: de toekomst van social media

Hoe kan je een evenementenruimte voor je laten werken? Laila van der Linden, Eventmanager bij Frankwatching, vertelt hoe zij de MeetUp-locaties van het Beatrixgebouw complementeerde aan het Beatrix Theater tijdens het SocialToday Event 2024. "De locaties hebben echt bijgedragen aan het succes!''
Lees meer
Impact Fair
Nieuws

Lancering Impact Fair in Koninklijke Jaarbeurs

Utrecht, 26 maart 2024 – De eerste Impact Fair is meteen Europa’s grootste evenement voor iedereen die een positieve impact wil maken. Op 4, 5 en 6 april komen in Koninklijke Jaarbeurs impactvolle organisaties, goede doelen en social enterprises samen om antwoord te geven op de vraag: hoe maak je meer impact?
2024.03.14 Technishow  by MichielTon HR (72).jpg
Nieuws

Drukbezochte vakbeurzen TechniShow en ESEF Maakindustrie bol van innovaties en waardevolle business leads

Utrecht, 20 maart 2024 – De vakbeurzen TechniShow en ESEF Maakindustrie van Koninklijke Jaarbeurs zijn zeer succesvol afgesloten. TechniShow telde 29.337 bezoekers en ESEF Maakindustrie 12.646 bezoekers. Daarmee zijn de vakbeurzen samen het grootste platform in de Benelux op het gebied van industriële productietechnologie, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen.
RetailBeurs
Nieuws

Retailbeurs Utrecht voorjaarseditie bruist van kwaliteit

Utrecht, 14 maart 2024 – Inkoopcentrum Trade Mart Utrecht, onderdeel van Koninklijke Jaarbeurs, kijkt terug op een geslaagde Retailbeurs Utrecht voorjaarseditie. Ruim 130 exposanten stonden de afgelopen dagen klaar om retailers te inspireren met hun collecties, nieuwe modellen en innovatieve producten. Drie etages van het Beatrixgebouw in Jaarbeurs stonden vol met trends van kwaliteitsmerken. Van juwelen, horloges, keukengerei, design tot mode en lifestyle.
ESEF
Nieuws

Primeur Nederlandse brandweerdrone op vakbeurs ESEF Maakindustrie 2024

Utrecht, 12 maart 2024 – Vandaag opent Koninklijke Jaarbeurs haar deuren van de vakbeurs ESEF Maakindustrie. Met het thema ‘De Maakbaarheid van Morgen’ laten ruim 175 exposanten de komende dagen zien hoe de maakindustrie omgaat met onderwerpen als digitalisering, robotisering en verduurzaming. Deze editie is er een primeur op de beursvloer van een Nederlandse brandweerdrone.
Rachel Jankowsky
Blog

Achter op de motor bij Rachel Jankowsky in de Wereld van Jaarbeurs

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Koninklijke Jaarbeurs speelt en de manier waarop we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Rachel Jankowsky is beursmanager MOTORbeurs Utrecht en Kampeer & Caravan Jaarbeurs en is financieel en commercieel eindverantwoordelijk voor beide beurzen. We stappen achter op de motor bij Rachel en ze vertelt hoe ze van haar passie haar werk heeft gemaakt.
Lees meer