Heroes Dutch Comic Con Jaarbeurs 2022

Een terugblik op de eerste weken zonder maatregelen

Er zitten alweer flink wat evenementen op bij Jaarbeurs. Een aantal van onze favorieten.

Na twee jaar hollen, stilstaan en onzekerheid is het eindelijk zo ver: de deuren van Jaarbeurs zijn weer volledig open en daar is al flink gebruik van gemaakt.

Met prachtige evenementen als Heroes Dutch Comic Con, EventSummit en het KreaDoe Lentefestival is het duidelijk waarvoor we het doen: de live ontmoeting blijft voor iedereen speciaal en zal zeker niet verdwijnen.

Second Home

Het beursseizoen van 2022 startte met de consumentenbeurs Second Home op 18, 19 en 20 maart. Dit was tegelijk ook de eerste beurs na de coronapandemie die geheel zonder maatregelen en controles door kon gaan.

Twee jaar geleden stond Second Home helemaal klaar, maar werd alles door de eerste lockdown afgelast. Dit maakte het extra speciaal dat de beurs dit jaar zoals vanouds kon plaatsvinden! Met meer dan 150.000 vakantiewoningen in ruim 30 landen onder één dak en meer dan 8.000 bezoekers bleek de Second Home een groot succes.

Van 30 september tot 2 oktober is de volgende editie van Second Home bij Jaarbeurs. 

Heroes Dutch Comic Con

Op 26 en 27 maart was het tijd voor een uitverkochte jubileum editie van Heroes Dutch Comic Con.

Na twee jaar wachten heeft organisator Easyfairs weer een prachtige editie neergezet. Twee dagen vol games, superhelden, bezoekers in indrukwekkende cosplay outfits en zelfs een echte bruiloft op de mainstage. Met 40.000 bezoekers was het een memorabel weekend.

Ben jij erbij op 19 & 20 november 2022? 

WorldSkills the Finals

Bij WorldSkills the Finals strijden finalisten van Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (MBO) om Nederlands kampioen te worden in hun vakgebied. Het tweedaagse beroepenevenement op 31 maart en 1 april 2022 trok 16.000 bezoekers. Ruim 600 (v)mbo-finalisten deden mee aan 52 vakwedstrijden en bijna 70 beroepschallenges. 

WorldSkills wordt ook wel gezien als hét beroepenevenement van Nederland en is de perfecte plek voor scholieren om te ontdekken welke beroepen er allemaal bestaan. Zo ontdekken ze wat ze leuk vinden en doen belangrijke ervaring op voor hun toekomstige studiekeuze.

Beauty Trade Special

Op 2, 3 en 4 april mocht Jaarbeurs de exclusieve high-end vakbeurs Beauty Trade Special verwelkomen. Deze beurs speciaal voor beauty professionals had als thema: Back to Beauty. Het was dé plek voor informatie over de nieuwste producten en technieken en tips en adviezen voor een succesvolle bedrijfsvoering.

KreaDoe Lentefestival

Op 8, 9 en 10 april was de eerste eigen consumentenbeurs van Jaarbeurs zelf: het KreaDoe Lentefestival. Het Lentefestival is het nieuwe jongere, hippere zusje van de jaarlijkse KreaDoe beurs in het najaar. Zodra je binnenstapt bij het Lentefestival waan je je in een creatief, vrolijk, gezellig paradijs waar DIY centraal staat. Het was één groot feest en we blikken met 15.000 bezoekers terug met een goed gevoel.

De hallen en de KreaDoe Huiskamer werden drukbezocht, de workshops zaten vol en bezoekers verlieten de beurs met gevulde tassen. Ook werd er €2501 opgehaald voor het Prinses Máxima Centrum door diverse acties waar bezoekers en exposanten aan mee konden doen. Het waren 3 zeer mooie dagen.

Op 26 t/m 30 oktober 2022 is de volgende KreaDoe, zien we je daar?

Jaarbeurs Energy Boost

Dat de live events weer op volle capaciteit kunnen draaien, betekent niet dat online evenementen hiermee verdwijnen. Met alle versnelde innovaties zijn de online events enorm gegroeid in kwaliteit en mogelijkheden. Of dit nu een interactief online webinar is of een hybride event waar voor zowel mensen thuis als op locatie een beleving. 

Omdat online evenementen ook nu en in de toekomst belangrijk blijven, hebben we de Jaarbeurs Studio gebouwd.

Op 12 april organiseerden we samen met oud-topsporters Erben Wennemars en Rob Harmeling de Jaarbeurs Energy Boost. Een gratis webinar vanuit de Jaarbeurs Studio om onze klanten een lekkere oppepper te geven en klaar te stomen voor een succesvol 2022!

Kon je er niet bij zijn? Je kan het webinar nog tot 12 mei terugkijken.

EventSummit

De evenementenbranche weer helemaal terug van weggeweest. Op 14 april was EventSummit weer bij ons te gast, hét event voor onze eigen branche.

Met legendarische sprekers, ontzettend veel creatieve stands, inspirerende netwerkmogelijkheden en de afterparty als afsluiter, was EventSummit zeker geslaagd. Naast dat we de eer hadden om host te zijn van hét evenement voor onze eigen branche, waren we zelf ook onderdeel van de beurs met onze eigen Jaarbeurs stand. Het was enorm fijn om weer met de gehele branche samen te komen, inspiratie op te doen en informatie met elkaar te delen.

We zijn erg ook blij dat EventSummit volgend jaar op 9 maart 2023 weer bij Jaarbeurs plaats zal vinden!

Benieuwd naar de komende evenementen?

Ben je enthousiast geworden door alle evenementen van afgelopen weken? Neem dan vooral een kijkje in onze agenda voor de evenementen die nog komen. Waar zien we jou verschijnen? 

Blogs

bas sterrenburg jaarbeurs door de ogen van
Blog

Jaarbeurs door de ogen van: Bas Sterrenburg

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Jaarbeurs speelt en hoe we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Bas Sterrenburg werkt al 12 jaar bij Jaarbeurs en vertelt over zijn werkzaamheden als account- en eventmanager. Ook stond hij aan de wieg van de opzet van Jaarbeurs Studio.
Lees meer
reusable-koffiebekers-pilot
Blog

Nieuwe SUP wetgeving: duurzaam evenementen organiseren in 2024

Ben jij al klaar voor de nieuwe Single-Use-Plastic (SUP) wetgeving? Als evenementenorganisator of exposant is het essentieel om goed voorbereid te zijn op de veranderingen die per 1 januari aanstaande van kracht worden. De SUP wetgeving legt een verbod op wegwerpplastic voor alle bedrijven op. Dat betekent dat er geen ruimte meer is voor plastic dat na 1 keer gebruik zijn functie verliest. In dit artikel gaan we in op hoe je je evenementen bij Koninklijke Jaarbeurs kunt voorbereiden en organiseren in het licht van deze nieuwe wetgeving.
Lees meer
50PlusBeurs Koninklijke Jaarbeurs
Blog

Jong Oud bestormt Jaarbeurs

Langs het draaiorgel aan het begin van de Jaarbeursboulevard trekt een gestage stoet bezoekers vanaf het Centraal Station op naar de 50PlusBeurs. Vijf dagen lang vult het Beurs- en congresgebouw van Koninklijke Jaarbeurs zich met iedereen die op zoek is naar informatie en inspiratie over hoe het leven mooi blijft als je ouder wordt. Sommigen komen alleen, sommigen hand in hand, een enkeling met wandelstok, rollator of geleidehond. 70 is het nieuwe 50, en dat weten de ruim 60.000 bezoekers van de 50PlusBeurs als geen ander. Twee letterlijk oude vrienden komen er al jaren. “We slaan geen editie over!”
Lees meer
moments 3 jaarbeurs duurzaamheid
Blog

Aan de slag met klantfeedback: nieuwe horecapunten met nog meer focus op vers en duurzaam

Bij Jaarbeurs zijn we continu aan het verbeteren om samen nog succesvollere evenementen te organiseren. We vragen daarbij input van onze klanten en bezoekers. Zo hoorden we onder andere dat men de verhouding van prijs en kwaliteit van de horeca niet in balans vond. Bas Rietvelt, Head of Hospitality, ging aan de slag met de klantfeedback en voerde de afgelopen maanden veel ontwikkelingen door. Hij vertelt onder andere over het vernieuwde horecapunt dat openging tijdens de 50PlusBeurs. Daarnaast praat hij ons bij over de keuzes die hij maakt om de horeca naar een hoger niveau te tillen.
Lees meer
20230907-Jaarbeurs-Campagne-shoot-websize22.jpg
Blog

Jaarbeurs door de ogen van: Noa Vermaak

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Jaarbeurs speelt en hoe we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Noa Vermaak werkte eerst als exhibitor service medewerker en maakte onlangs de overstap naar sales support medewerker voor KreaDoe en Vakantiebeurs. Daarnaast zet ze zich actief in voor WEY; de personeelsvereniging van Jaarbeurs.
Lees meer
20230415-Marleen-marketing jaarbeurs evenementen kreadoe -MichielTon-websize1.jpg
Blog

Jaarbeurs door de ogen van: Brand Marketing Manager Marleen van Soest

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Jaarbeurs speelt en hoe we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Marleen van Soest is Brand Marketing Manager en vertelt hoe zij zorgt dat Vakantiebeurs en KreaDoe echt een uitje wordt voor bezoekers.
Lees meer