Extra informatie parkeren

Invalidenparkeerplaatsen

Op P3 en P4 zijn invalidenparkeerplaatsen aanwezig. P3 is het dichtst gelegen bij Ingang Oost. P4 ligt het meest in de buurt van Ingang West. 

Op vertoon van een invalidenparkeerkaart kun je kosteloos parkeren bij Jaarbeurs, mits de pashouder van de invalidenparkeerkaart in de auto aanwezig is. Bij het uitrijden, druk je op de intercom voor de slagboom en op vertoon van je invalidenparkeerkaart wordt de slagboom voor je geopend.

Het is niet mogelijk vooraf invalidenparkeerplaatsen te reserveren. Bekijk de plattegrond om te zien waar de parkeerterreinen liggen.

Milieuzone Utrecht

Let op: in het centrum van Utrecht is een milieuzone voor oudere personen- en bestelauto’s en vrachtwagens op diesel ingesteld. Het is niet toegestaan om op P1, P3 of P4 te parkeren als jouw voertuig niet voldoet aan de toelatingseisen voor rijden en parkeren in Utrecht. Parkeerterrein P2 valt buiten de milieuzone, daar mogen oudere (diesel) auto’s en vrachtwagens parkeren. Soms is een ontheffing mogelijk. Je kunt deze aanvragen bij Gemeente Utrecht.