6 doelstellingen

Symposium organiseren in Utrecht

Organiseer een inspirerend symposium met complete voorzieningen bij Jaarbeurs in Utrecht.

Symposium organiseren in Utrecht

Onze ruimtes zijn vijf minuten lopen vanaf Utrecht Centraal station

Ervaar persoonlijke service

Een gastvriendelijke eventmanager begeleid jouw wensen van top-tot-teen

Complete en unieke ruimtes

Onze alles-in-één zalen zijn aanpasbaar voor ieder evenementen

Catering en overnachten

Verras je gasten met heerlijke catering en de mogelijkheid tot een overnachting

Symposium organiseren in Utrecht

Bij een symposium draag je wetenschappelijke kennis over op je publiek. De locatie is daarbij minstens zo belangrijk als de inhoudelijke sprekers. Kies voor een centrale en unieke symposium locatie in Utrecht.

Ben je op zoek naar een unieke locatie voor een symposium in Utrecht? Jaarbeurs heeft diverse ruimtes en locaties om het perfecte event te organiseren. De ruimtes zijn geschikt voor wetenschappelijke conferenties, congressen of bedrijfsfeesten. Naast de locatie helpen onze event managers je ook graag bij de organisatie van jouw symposium.

Bekijk alle congreslocaties

Waarom een symposium organiseren bij Jaarbeurs?

Bij Jaarbeurs hebben we meerdere locaties die ideaal zijn voor een wetenschappelijk congres. De locaties zijn voorzien van een ruimtelijke indeling, de beste audiovisuele apparatuur en heerlijk aanbod eten en drinken. We kunnen ook eenvoudig de techniek per zaal aanpassen, zodat de sprekers altijd goed verstaanbaar zijn. En dat allemaal op maar 5 minuten wandelen van Utrecht Centraal!

●    Symposium locaties voor iedere doelgroep
●    Voorzien van goede verlichting en audiovisuele techniek
●    De mogelijkheid tot catering en overnachten
●    Zalen capaciteit tot 1500 personen

Jaarbeurs Media Plaza Auditoriumgebied congreslocatie Utrecht

Wat is een symposium?

De betekenis van een symposium komt veel overeen met een congres of conferentie. Je kunt het ook wel een wetenschappelijk congres noemen. Vaak komen wetenschappelijk geschoolde personen bij elkaar om lezingen te houden en met elkaar in gesprek te gaan. Hierbij zijn vaak paneldiscussies en workshops onderdeel van het programma.

Het verschil tussen een symposium en een congres

Maar is een symposium dan zo anders dan een congres? Bij Jaarbeurs hebben voor beide soorten evenementen de ideale locatie. Een congres is een groot opgezette bijeenkomst waar mensen informatie kunnen ophalen bij presentaties. De aard is informatief en gericht op een brede doelgroep. Een symposium is specifiek gericht op wetenschappelijke onderzoeken en richt zich op kennisoverdracht en paneldiscussies.

Een symposium organiseren in Utrecht

Utrecht is een van de meest centrale steden van Nederland. De ideale plek om een groot- of kleinschalig symposium te organiseren. Bij Jaarbeurs hebben we verschillende soorten ruimtes die we laten aansluiten op jouw wensen en behoeften. Daarnaast hebben we ervaren eventmanagers in dienst die de organisatie van jouw symposium graag ondersteunen.

 

Symposium duurzaam organiseren

Jaarbeurs wil voor 2030 de meest duurzame symposium locatie van Europa zijn. Daarom helpen we je om duurzame keuzes te maken tijdens de organisatie van jouw wetenschappelijk congres. Onze event managers zorgen voor een CO2-neutrale aanpak waardoor jij een nog beter symposium kunt geven.

Heb je meer capaciteit nodig of ben je op zoek naar goede catering? Onze accountmanagers helpen je graag met een passende offerte.

Fleur van den Berg

Op zoek naar een congreslocatie in Utrecht?

Accountmanager Fleur 

Meer weten over de congreszalen van Jaarbeurs? Neem contact met mij op voor alle mogelijkheden. Of kom langs en ervaar zelf de vele mogelijkheden van onze congreslocaties.

events@jaarbeurs.nl  +31(0)30 295 58 81

Bij Jaarbeurs krijg je meer dan alleen de vierkante meters