Afbeelding schaalvoordeel behalen

Themadag Artificiële intelligentie

Wat is Artificiële intelligentie? En wat zijn de mogelijkheden voor de waterschappen? Deze themadag wordt georganiseerd door het het Waterschapshuis. Het Waterschapshuis bevordert dat waterschappen samenwerken aan het datagedreven waterschap van de toekomst om gezamenlijk voordeel te behalen.

Locatie
Vergadercentrum Jaarbeurs MeetUp
Datum
-

Alles lijkt in de ban van AI, in kranten en tv shows buitelen de specialisten over elkaar heen om te vertellen dat het of de ondergang of de redding van de mensheid is. AI kan alles en niets blijft het zelfde. Maar is dat ook zo? Woensdag 19 juni organiseert het Waterschapshuis een dag waarin de waterschappen de wereld van AI nader verkennen bij de Jaarbeurs MeetUp in Utrecht.

Het programma
Een inspirerende keynote spreker trapt de dag af met de basis: Wat omvat AI? En wat is het verschil tussen generatieve AI en ‘gewone’ AI?

Daarna zullen verschillende sessies met de volgende thema's starten:
- Wet en regelgeving
- Duurzaamheid
- Aan de slag
- Toepassingen
- De diepte in (voorbij de basis kennis)

Buiten de sessies is er voldoende gelegenheid om met elkaar te spreken over AI en ervaringen uit te wisselen.

Doelgroep
De themadag wordt breed ingestoken voor waterschappers. Wil jij meer weten over de werking van AI? Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van AI bij de waterschappen of wil jij weten hoe je AI op een verantwoorde manier kunt inzetten? Dan ben jij van harte uitgenodigd!