Over Jaarbeurs

Welkom bij Jaarbeurs

Jaarbeurs organiseert en faciliteert nationaal en internationaal beurzen, congressen en evenementen. We creëren waardevolle ontmoetingen en verbinden mensen en markten, handelaren en producenten. We bouwen sterke duurzame merken op het gebied van health & life sciences, bouw & installatie, IT, logistiek, onderwijs, 'seed to food' (VIV), travel en leisure. We initiëren essentiële veranderingen op het gebied van duurzaamheid en digitalisering. We bieden vernieuwers huisvesting die uitnodigt om kennis te delen en over de eigen grenzen heen te kijken. We creëren economische impact en zijn nauw verbonden met elkaar en onze omgeving.​

Met ons kantoor in Thailand beschikken we over een uitgebreid nationaal en internationaal netwerk van samenwerkingspartners.

Versneller van duurzame groei

Wij geloven dat er een plek moet zijn waar je elkaar écht kunt ontmoeten. Ontmoeten om te groeien. Als Jaarbeurs bieden én creëren we de ruimte om groei te versnellen: als mens, als organisatie, als markt. Op een vriendelijke, duurzame en vernieuwende manier. Live en online. In het centrum van het land, in het hart van de stad, met oog voor jou.

Onze merkwaarden

  • We zijn vriendelijk. Wij creëren waardevolle ontmoetingen en persoonlijke ervaringen voor onze bezoekers en klanten. Live en online.
  • We zijn duurzaam. Wij geloven in een wereld waarin we zorgvuldig met elkaar en onze omgeving omgaan. We gaan voor duurzame relaties met onze klanten, leveranciers en voor de wereld om ons heen.
  • We zijn vernieuwend. Door onze ervaring en kennis te combineren met de nieuwste digitale technologieën maken wij onze evenementen en die van onze klanten steeds waardevoller.

Onze visie

Wij zijn de meest duurzame en vernieuwende organisator en facilitator van beurzen, events en congressen in Europa, een onmisbare schakel in de Nederlandse economie. We organiseren en faciliteren kennisontwikkeling, inspiratie, entertainment, dealmaking en ontmoetingen, met als doel duurzame groei. 

We willen een maximale klantbeleving leveren aan onze zakelijke relaties en bezoekers. Om op een duurzame, vriendelijke en vernieuwende manier te groeien. Dat is waar we iedere dag naar streven.

Visie

Wat we doen

We organiseren jaarlijks verschillende vak- en publieksbeurzen. Het verbinden van vraag en aanbod en exposanten daarbij in contact brengen met de juiste doelgroep(en) staat voor ons centraal. Een overzicht van onze eigen beurzen vind je hieronder:

*Wordt georganiseerd in opdracht van de Nederlandse vereniging voor de Kampeer- en Caravan industrie (KCI) 

**Wordt georganiseerd in opdracht van De Federatie Productietechnologie (FPT-Vimag)

 

Meer informatie over exposeren op onze beurzen

Partners en awards

Voor onze dienstverlening bouwen we op ons uitgebreide, (inter)nationale netwerk van leveranciers en samenwerkingspartners. We werken samen om kennis te delen met branchegenoten, de stad Utrecht op de internationale kaart te zetten en bij te dragen aan de economische groei.

In de loop van de jaren hebben we diverse awards en certificaten behaald waar we erg trots op zijn. Deze zijn een bevestiging aan onze klanten en bezoekers en aan onszelf dat we de benodigde kennis in huis hebben om hen verder te helpen succesvolle evenementen te organiseren.

Partners awards certificaten Jaarbeurs - groei versnellen doe je samen

Onze geschiedenis

Op 6 mei 1916 zijn we opgericht in de kamer van de Utrechtse burgemeester. Als antwoord op de economische crisis van de Eerste Wereldoorlog. Op 26 februari 1917 werd de allereerste 'Jaarbeurs' georganiseerd. De Jaarbeurs moest ervoor gaan zorgen dat de Nederlandse handel en het Nederlands bedrijfsleven een nieuwe impuls zou krijgen.

Opgericht om handel en nijverheid te bevorderen en daarmee voorspoed te stimuleren. Nu meer dan 100 jaar later, vormt dit ideaal nog steeds het fundament van de Jaarbeurs.