La Vuelta bij Jaarbeurs - duurzaam event Sprinting towards sustainability

Eventcases

Wil je weten hoe we samen met onze klanten succesvolle evenementen organiseren? Lees de eventcases

Bij Jaarbeurs draait alles om mooie ontmoetingen, succesvolle deals, slimme ideeën en blije mensen. Dit alles doen we meer dan 2,5 miljoen keer per jaar, in een omgeving met oneindig veel mogelijkheden.

Samen met onze klanten organiseren we onvergetelijke ervaringen en bijzondere ontmoetingen. Benieuwd naar hoe evenemententrajecten verlopen, wat we precies doen en met wie? Raak geïnspireerd en lees de ervaringen van onze klanten. 

Deze bedrijven gingen je voor

HKU
Case

Case: Van fysieke HKU-dag naar online spektakel: hoe doe je dat? Jaarbeurs schiet te hulp.

Wederzijdse waardering en een flexibele instelling. Dat is wat Dennis Voortman en Marten de Paepe zeggen over hun samenwerking met Jaarbeurs. Begin dit jaar werden ze door de coronamaatregelen praktisch gedwongen om de HKU-dag met een kleine duizend bezoekers volledig om te katten naar een online...
Lees meer
Dutch Comic Con 2019 bij Jaarbeurs Utrecht
Case

Case: Heroes Dutch Comic Con met 40.000 bezoekers van 'een succes' naar 'zéér succesvol' in Jaarbeurs

Grote publiekstrekkers met maar liefst 40.000 te verwachten bezoekers, kiezen overtuigd voor Jaarbeurs. In 2019 mocht Heroes Dutch Comic Con zich weer tot een van die grote evenementen in Utrecht rekenen. Volgens organisator Boet Havenaar is Heroes Dutch Comic Con met name de jaren in Jaarbeurs doorgegroeid ‘van succesvol naar zéér succesvol’.
Lees meer
Frankwatching over de meerwaarde van een live-event
Case

Case: Frankwatching over de meerwaarde van een live-event

Op het veelzijdige platform van Frankwatching worden dagelijks tientallen artikelen, infographics en video’s geplaatst door honderden verschillende experts. Sinds 2013 gaat de organisatie een stapje verder en deelt ze ook haar kennis bij live events. We spreken Alieke Ingerman, productmanager Events, over hun grootste event bij Jaarbeurs.
Lees meer
Busines Case A State Of Trance 2019
Case

Case: A State Of Trance 2019 - Zo groeit je event van 4.000 naar 35.000 bezoekers

In februari verzamelden tienduizenden fans zich om hun passie voor trancemuziek te delen in Jaarbeurs. Ook dit jaar was het jaarlijkse ‘feestje’ van Armin van Buuren een groot succes. Ruim 35.000 bezoekers uit maar liefst 100 verschillende landen, gingen los op hun favoriete muziek. De organisatie vertelt ons hoe ze zo’n groot event elk jaar weer succesvol kunnen realiseren en hoe je meegroeit met de groei van je event.
Lees meer
Mud Masters bij Jaarbeurs Utrecht
Case

Case: Mud Masters indoor: Apenkooien voor volwassen in de Jaarbeurs

Wie aan een heftige work-out in de frisse buitenlucht denkt, denkt aan Mud Masters, Duizenden deelnemers die het modderige parcours bestormen, om zichzelf tot het uiterste te dwingen. Afgelopen jaar besloot de organisatie iets nieuws te doen: Mud Masters Indoor. Oprichter André Skwortsow vertelt ons meer over dit event.
Lees meer
UAF
Case

Case: Scheikundedocente wint UAF-Award 2021 in Jaarbeurs Studio

‘Gaan we event verplaatsen of annuleren?’ Het was dé vraag die menig organisator de afgelopen maanden bezig hield. Gelukkig is er nog een derde optie, het evenement online organiseren. Voor Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF stond er namelijk één ding buiten kijf: de UAF-Award moet hoe dan ook in 2021 uitgereikt worden. En zo het geschiedde; ze kozen voor een talkshowsetting in Jaarbeurs Studio.
Lees meer
Event support Jaarbeurs - Ondersteuning tijdens jouw vergadering, congres of beurs
Case

Case: The Digital Dutch 2021: 6.000 virtuele deelnemers in Jaarbeurs

‘Go big, or go home’ moet KPN hebben gedacht. De vorige editie van The Digital Dutch was al een sensatie die de boeken inging als ongekend spectaculair. Dit jaar ging de organisatie nóg een stapje verder. Alle Welling, organisator van het event en vakmanager KPN: ‘We hebben de lat voor volgend jaar wel héél hoog gelegd.’
Lees meer
Bohn Stafleu van Loghum heeft ook digitaal succes - Jaarbeurs Utrecht
Case

Case: Bohn Stafleu van Loghum heeft ook digitaal succes

Dat de coronamaatregelen ook een verrijking van hun baan konden betekenen, hadden Leonie van Helten en Christa van den Hurk, eventcoördinator en portfoliomanager, nooit gedacht. Met ongeveer 160 live events, masterclasses en congressen per jaar, was het omschakelen naar digitale events voor hun werkgever Bohn Stafleu van Loghum enorm spannend. ‘In het begin leek het onmogelijk om alles digitaal te draaien, nu draaien we onze hand er niet meer voor om.’
Lees meer
GGD Vaccineren bij Jaarbeurs
Case

Case: Vaccineren is een feestje bij Jaarbeurs

‘Een aaneenschakeling van mooie samenwerkingen’ zo omschrijft Heleen Glazema de afgelopen periode. Als projectleider COVID-19 vaccinatielocaties bij de GGD regio Utrecht (GGDrU), had ze nog nooit van de woorden ‘lean’ of ‘crowd management’ gehoord. En toch moest ze dit toepassen bij het XL-testpaviljoen en de vaccinatielocatie bij Jaarbeurs. We spreken haar over een intense periode van pionieren en de mooie kanten van een dramatische situatie.
Lees meer