Download onze whitepapers met tips over het organiseren van evenementen

Whitepapers over evenementen organiseren

Kennis moet je delen en dan doen wij dan ook graag. Een deep-dive in allerlei actuele onderwerpen uit de eventbranche.

Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij de nodige kennis en expertise in huis over het organiseren van succesvolle evenementen, beurzen, congressen of vergaderingen - live en online. Deze waardevolle kennis delen we graag met jou in de vorm van behulpzame whitepapers en webinars over het organiseren van events, waarbij verschillende experts aan het woord komen.

Veel lees, leer en kijkplezier!

Het eventbudget: 3 tips om de ROI van je event te vergroten

Het organiseren van een evenement, congres of beurs kost vaak veel tijd, geld en moeite. Maar als je het goed en slim aanpakt, levert het je ook héél veel op. In dit whitepaper delen onze eigen experts hun 3 gouden tips voor het vergroten van de Return On Investment (ROI).

Jaarbeurs Supernova Progress Congreszaal Utrecht

Een event organiseren in (én na) 2022?

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het zover: zakelijke evenementen mogen weer op locatie georganiseerd worden! Tegelijk zien we nieuwe, toekomstbestendige kansen en mogelijkheden ontstaan in de wereld van online en hybride events, doordat we steeds meer ervaren worden en innoveren in sneltreinvaart gaat.

Welke slimme keuzes kun je als organisator van een congres, beurs, bijeenkomst of ander zakelijk event in 2022 maken, en hoe haal je het maximale eruit? In dit whitepaper geven we je onze visie, tips en handvatten.

Event organiseren in 2022 whitepaper

Een succesvolle combinatie van online + live: Bepaal het succes van je beursdeelname

De tijd waarin een exposant op een beurs ‘toevallig’ de juiste mensen ontmoette, is voorbij. Als je slimme technologie en online
sessies voor je laat werken, heb je zelf meer controle over het succes van je beursdeelname. Maar hoe doe je dat? Wij delen
graag onze inzichten over de vele voordelen van hybride beurzen en onze tips om deelname van jouw bedrijf tot een succes te maken.

Succesvolle beursdeelname

10 tips voor het organiseren van een online event

Online sessies maken een grote opmars en dat is niet zomaar. Waarbij het fysiek niet altijd mogelijk is om samen te komen, kiest men steeds vaker als vervanging of uitbreiding voor een livestream vanuit een echte studio. Online weliswaar, maar wel professioneler dan de zoveelste Zoom of Teams bijeenkomst. Het voordeel van bestaande studio’s is dat over de meeste aspecten al is nagedacht en hiervoor zijn ingericht.

Waar moet je nog meer rekening mee houden bij het organiseren van een online gestreamd event? Hoe zorg je ervoor dat je event online net zoveel impact maakt als offline? En met welke technische aspecten moet je rekening houden? Lees het in onze whitepaper.

Jaarbeurs Studios

Hoe organiseer ik een succesvol congres binnen de coronarichtlijnen?

Live ontmoetingen zijn in deze tijd waardevoller dan ooit. Welke meerwaarde heeft een live event ten opzichte van een digitaal event? Hoe organiseer je een veilig event, dat voldoet aan de covid-19 richtlijnen van het RIVM? Op 3 september 2020 organiseerden we een webinar met Myrthe Dekker (account- en eventmanager bij Jaarbeurs) en Joanne Bijleveld (presentator en ervaringsdeskundige op het gebied van coronaproof events organiseren). In dit webinar krijg je tips en tricks hoe je een succesvol event organiseert met oog op de richtlijnen van het RIVM. Myrthe en Joanne delen hun ervaringen, lichten de meerwaarde van een live event toe en delen een de do’s & don’ts voor het organiseren van een coronaproof event.

Hulp nodig voor jouw live event binnen de 1.5 meter richtlijnen?

Jaarbeurs Webinars en Whitepapers - Hoe organiseer ik een succesvol congres binnen de 1,5 meter richtlijnen?

De do’s & don’ts van vergaderen (live én digitaal)

Ben jij al helemaal thuis in thuiswerken? Uit onderzoek blijkt dat bij werken op afstand minder vertrouwen is en minder bereidheid om informatie te delen. Maak van een vergadering weer een inspirerend moment met deze tips & tricks!

Op donderdag 28 mei gingen Eefje van der Hijden (eventmanager bij Jaarbeurs MeetUp) en Eeke Olijve (vergadercoach bij Team at Home) in gesprek met elkaar over hoe je optimaal (online) kunt vergaderen. Bekijk het webinar om te leren over de balans vinden tussen live en online vergaderen, luister naar praktijkvoorbeelden en de do’s & don’ts van vergaderen.

Meer leren over optimaal (online) vergaderen?

Jaarbeurs Webinars en Whitepapers - De do’s & don’ts van vergaderen (live én digitaal)