Duurzaamheid Jaarbeurs

Olympische spelen voor jonge impactmakers bij Jaarbeurs

In ons Beatrix Theater, waar normaal gesproken musicalsterren op het podium schitteren, komen dit keer jonge impactmakers van over de hele wereld samen voor de feestelijke opening van de Enactus World Cup. Drie dagen lang pitchen 1.500 internationale studenten hun meest impactvolle duurzaamheidsidee aan inspirerende leiders vanuit het bedrijfsleven en vanuit maatschappelijke organisaties. De Enactus World Cup is niet zomaar een evenement; het is een platform waar jonge  impactmakers hun ideeën en projecten kunnen delen met de wereld en waar innovatie en passie hand in hand gaan met een duurzame toekomst.

Who's gonna save the world tonight?
In en rondom Jaarbeurs bruist het op het moment van energie, discipline en jong ondernemerschap. Jeroen van Hooff staat sinds 1,5 jaar aan het roer van de Utrechtse evenementenlocatie en heeft de feestelijk aftrap met kippenvel ervaren: “Je ziet de trots in de ogen van de jonge talentvolle studenten om hun land te vertegenwoordigen met het beste duurzaamheidsidee. Ik voel de saamhorigheid met en tussen de internationale studententeams. En dat in de context van wat er op het moment in de wereld gebeurt. Who’s gonna save the world tonight… knalde door de geluidsboxen. Juist: de jonge sociale ondernemers van de toekomst die bij ons in de zaal zitten.”

“Kort voor de openingsceremonie was Jaarbeursplein één grote internationale vlaggenparade, het lijkt op een mini-Olympische Spelen!”, vertelt één van de jonge impactmakers.

Trotse host van de leiders van de toekomst 
De Enactus World Cup brengt de meest getalenteerde en gepassioneerde studenten samen die aan internationale baanbrekende projecten werken op het gebied van duurzaamheid. Voor Enactus Nederland is het een logische keuze om hun World Cup te organiseren bij Jaarbeurs. Nancy Moorman, directeur Enactus Nederland: “De Utrechtse evenementenlocatie werkt er hard aan om de duurzaamheidsslag die ze momenteel maken verder voort te zetten. Hun ambitie is om de meest duurzame evenementenlocatie van Europa te worden. Jeroen gaf al aan dat tips en tricks van de talentvolle jonge impactmakers meer dan welkom zijn. Daar dragen we natuurlijk graag aan bij!”

Jeroen vervolgt: “Ik vind het fantastisch om te zien hoe de jonge sociale ondernemers ons inspireren met oplossingen om de grootste sociale en milieuproblemen op te lossen over de hele wereld. De thema’s duurzaamheid en innovatie zijn toonaangevende topics en tegelijkertijd ook onze strategische pijlers. Deze dagen laat ik me volop inspireren door de toekomstige leiders die zich verder verdiepen op deze thema’s.”