corry2

Jaarbeurs door de ogen van: Corry Neggers, Accountmanager Congressen & Healthcare Champion

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Jaarbeurs speelt en hoe we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Corry Neggers vertelt over haar werkzaamheden als accountmanager bij Jaarbeurs en haar rol als Healthcare Champion, 

Corry Neggers is accountmanager voor gastevents in de congreslocaties Beatrix Theater en Media Plaza. Wie een congres of ander type event in deze locaties organiseert, zal in het voortraject waarschijnlijk veel contact hebben met Corry. Haar werk is divers, zo vertelt ze: “Ik geef onder andere rondleidingen, maak voorstellen en offertes, adviseer onze klanten over het behalen van hun event-doelstellingen, denk mee met de invulling van het programma en verbind mensen en organisaties met elkaar. Naast de accountmanager ben ik dus ook echt de strategische partner en eventmanager in de aanloop naar het event. Zo houden we de lijntjes zo kort mogelijk en wordt er echt van begin tot eind met de klant meegedacht. Pas op de dag zelf draag ik het contact over aan de operationele afdeling.” 

corry1

Focus op gezondheidszorg

Hoewel Corry accountmanager is van allerlei soorten events en congressen, ligt haar focus op de sector ‘Health & Life Sciences’. Jaarbeurs heeft namelijk een groot hart voor de gezondheidszorg en we willen met veel aandacht een bijdrage leveren aan de positieve groei van de branche. Met onze uiteindelijke intentie: Utrecht de zorgstad van Nederland maken. Dit past bij de regiopositionering van onze stad: Utrecht, Heart of Health. Heart of Health is een initiatief van de Economic Board Utrecht en partners, waaronder Jaarbeurs. Samen koesteren we de ambitie om als regio zoveel mogelijk bij te dragen aan een gezonde wereld.

Corry: “De gezondheidszorg is een belangrijk onderdeel in Nederland. Er worden veel congressen georganiseerd en ons land heeft op dit gebied veel kennis en expertise in huis. Bij Jaarbeurs vinden we dat we dat optimaal moeten benutten. Met dat idee is een aantal jaar geleden de Dutch Health Hub opgericht - wat inmiddels uitgegroeid is tot een platform voor zorgprofessionals van ongeveer 40.000 leden.

Daarnaast organiseren wij zelf diverse evenementen in de zorgsector met als hoogtepunt de Dutch Health Week, in 2024 van 8 tot 14 april. Een week volledig in het teken van gezondheidszorg met daarin tientallen events voor de zorgsector in heel Utrecht, waaronder een aantal van onze eigen zorggerelateerde beurzen. Het doel van Dutch Health Week is om met alle zorgprofessionals van Nederland de zorg en life sciences te verbeteren. Samen met hen gaan we diep in op actuele vraagstukken om de zorg sterker te maken. Om deze week extra te laden probeer ik zoveel mogelijk waardevolle klanten en kennisevents te koppelen aan de Dutch Health Week. Bij voorkeur in onze eigen eventlocaties, maar dat kan uiteraard ook in de regio Utrecht.”

Verdieping in de sector

Bij Jaarbeurs vinden we het erg belangrijk om een persoonlijke relatie op te bouwen met onze klanten. Alleen zo kunnen we echt de aandacht geven aan de behoeften die zij hebben. We gaan daarom verder dan alleen de beschikbaarheid en prijs. We kijken écht wat onze klanten nodig hebben en wat hun event nodig heeft om succesvol te zijn. Corry: “Dat was ook de rol die ik voor de zorgsector wilde vervullen. Je kunt mensen bellen en je locatie presenteren. Óf je kunt echt wat voor hen betekenen en weten waar de sector naar verlangt. Ik ben me daarin gaan verdiepen. Dat deed ik door te sparren met collega’s die verantwoordelijk zijn voor de verschillende zorgevenementen van Jaarbeurs en te analyseren wat de sprekende onderwerpen zijn van de bestaande congressen. Zo weet ik wat er mogelijk is en vooral wat de opdrachtgevers nodig hebben van ons.”

“Ik mag mezelf Venue Healthcare Champion noemen.”

corry2

Gecertificeerde Healthcare Venue

Een van die behoeften is een locatie die compliance is volgens het beleid van Compliant Venues Ltd. Jaarbeurs is gecertificeerd als HealthCare Venue, wat betekent dat Jaarbeurs de strenge voorschriften naleeft die gelden voor farmaceutische bedrijven bij het organiseren, sponsoren of deelnemen aan medische evenementen en congressen. Corry heeft, samen met haar collega Kelly van der Velden, het certificaat Venue Healthcare Champion gehaald. Dat had nog best wat voeten in de aarde. Corry: “Het is complexe materie door de strikte regels voor evenementen in deze. Toch was het erg interessant en een mooie kans om nieuwe vaardigheden op te doen die zijn afgestemd op de onze klanten. Ik kan ze nu nóg beter helpen!”

De manier van communiceren

Jaarbeurs heeft het Green Healthcare Certificaat behaald, waarmee we aantonen dat wij het compliancebeleid en specifieke wensen en benodigdheden kunnen ondersteunen die bij het organiseren van een bijeenkomst in de medische sector worden gevraagd. Nu dat we daaraan voldoen betekend het certificaat voor ons voornamelijk de manier waarop er gecommuniceerd wordt. Corry: “Zo moet je, om compliant te zijn, goed naar de juiste woordkeuze kijken zodat men een keuze kan maken op basis van hun regelementen. Maar je wil nog wel enthousiast blijven vertellen over de pluspunten van je locatie. In onze offertes en presentaties verduidelijken we de aantrekkelijkheid van onze locaties op de punten en manieren die een vereiste zijn voor medische congressen.”

“We hebben een netwerk van duizenden zorgprofessionals”

Kennis van zaken

Inmiddels zit Corry zo diep in de materie van de zorgsector, dat ze veel ins en outs weet: “Dat maakt mijn werk zo leuk. Ik ga graag het gesprek aan met de klanten en lees me in over dit soort onderwerpen. Zo weet ik wat er speelt in de markt en welke issues er zijn. Het gaat verder dan een ruimte verhuren, ik vind het ook fijn om het verhaal van mensen aan te horen. Op die manier kan ik met hen meedenken om het optimale uit het congres of event te halen. We werken samen met veel partijen in de zorgsector én we weten wat er speelt. Door de Dutch Health Hub van Jaarbeurs hebben we een netwerk van duizenden zorgprofessionals, van een verpleegkundige tot een vastgoedspecialist in de zorg. En daar kunnen we veel mee: van het werven van extra deelnemers tot het vinden van sprekers voor je event.”

Ook jouw passie volgen bij Jaarbeurs?