Heroes Dutch Comic Con Jaarbeurs 2022

Heroes Dutch Comic Con ging van 'een succes' naar 'zéér succesvol' in Jaarbeurs

Grote publiekstrekkers met maar liefst 40.000 te verwachten bezoekers, kiezen overtuigd voor Jaarbeurs. In 2019 mocht Heroes Dutch Comic Con zich weer tot een van die grote evenementen in Utrecht rekenen. Volgens organisator Boet Havenaar is Heroes Dutch Comic Con met name de laatste jaren in Jaarbeurs doorgegroeid ‘van succesvol naar zéér succesvol’. 

Waar komt het succes van Heroes Dutch Comic Con vandaan?

“Populaire series als Game of Thrones en The 100 dragen bij aan nóg meer animo voor evenementen als Heroes Dutch Comic Con. Fantasy en science fiction staan meer dan ooit op de kaart, ook media besteden er steeds meer aandacht aan. De film Avengers; Endgame van dit jaar was na Avatar (2009) de beste bioscoopfilm ooit. Dat zegt alles over wat mensen willen, waarom het zo populair is. Over belangstelling hoeven wij ons geen zorgen te maken. We zijn de grootste comic con in Nederland.

Voorgaande edities waren op zaterdag al volledig uitverkocht, maar nu stevenen we af op een volledig uitverkocht evenement al in de voorverkoop. We hopen dat deze trend zich in de komende edities gaat voortzetten.”

Wat kunnen bezoekers verwachten tijdens het event?

“Op Heroes Dutch Comic Con komt het allemaal samen. Er is een gevarieerd programma op het gebied van films, series, strips, cosplay, games, superhelden, fantasy, science fiction en anime. Er zijn workshops, Q&A’s met bekende acteurs, er is een bioscoop, in de Game Area vinden live wedstrijden plaats en in de dealerhal zijn alle grote merken aanwezig.”

Kun je meer vertellen over de aankleding?

“De inrichting van het evenement is in Jaarbeurs elke keer weer 'een kunststukje op zich, of eigenlijk: een spectaculaire uitdaging'."

"De wintereditie van Heroes Dutch Comic Con vindt plaats in vijf hallen van het Event & Exhibition Centre met maar liefst 44.655 m2 aan alles wat pop-culture te bieden heeft. En: elke hal heeft een ander thema waar tal van partners bij betrokken zijn. Een goede en professionele samenwerking tussen beursorganisator en Jaarbeurs is dan cruciaal.”

Welke ambities heb je voor de toekomst?

“We zouden graag de stad Utrecht er meer bij betrekken. In de aanloop naar het evenement, themafeesten, restaurants met een comic con menu en comic karakters die in de stad lopen. De locatie en ligging biedt ons kansen, qua logistiek is het ook mogelijk en niet in de laatste plaats, er is vanuit Jaarbeurs een team dat professioneel met ons meedenkt.

Door meer draagvlak te creëren in de stad is de verwachting dat het bereik en de populariteit nog meer zullen toenemen. Naar Amerikaans voorbeeld ervoor zorgen dat ons evenement als platform wordt ingezet om nieuwe en exclusieve content te lanceren, wat wij de fans als eerste kunnen bieden. We zitten met Heroes Dutch Comic Con echt nog niet aan onze grenzen.”

 

TEKST DOOR DE ONDERNEMER. FOTO’S DOOR HEROES DUTCH COMIC CON EN MICHIEL TON

Cases

SocialToday Event in Beatrix Theater
Case

Frankwatching SocialToday Event 2024: creatieve sessies in onze MeetUps

Hoe kan je een evenementenruimte voor je laten werken? Laila van der Linden, Eventmanager bij Frankwatching, vertelt hoe zij de MeetUp-locaties van het Beatrixgebouw complementeerde aan het Beatrix Theater tijdens het SocialToday Event 2024. ‘De locaties hebben echt bijgedragen aan het succes!’
Lees meer
Helen Dowling Instituut - benefietgala
Case

Helen Dowling Instituut organiseert benefietgala voor de derde keer in de Polarzaal

Centrale ligging, ruime parkeermogelijkheden en een zaal waar je werkelijk alle kanten mee uit kunt. Het Helen Dowling Instituut hield de afgelopen drie jaar haar benefietgala Aan Tafel Met in de Polarzaal van Jaarbeurs. “Deze witte zaal is als een blanco schilderspalet waar je zelf vorm en kleur aan kunt geven, ideaal voor een event.”
Lees meer
Computable-Awards-2023- expozaal Beatrix Theater Congres Jaarbeurs
Case

Computable Awards 2023: op culinaire ontdekkingstocht onze Expozaal

Hoe kan je een evenementenruimte voor je laten werken? Sander Hulsman, Chief Digital Content bij Koninklijke Jaarbeurs, vertelt hoe hij de Expozaal van het Beatrixgebouw optimaal benut tijdens de Computable Awards 2023. ‘De organisatie was een fantastische ontdekkingstocht!’
Lees meer
STRN
Case

Internationale hub voor de duurzaamheidstransitie

Eind augustus vult congrescentrum Jaarbeurs Media Plaza zich met honderden wetenschappers uit de hele wereld: politicologen, sociaal geografen, planologen, sociologen, innovatie-experts en vele andere promovendi, hoogleraren en universitair medewerkers. Het onderwerp: hoe kunnen we de...
Lees meer
Nationale Ondernemersprijs Jaarbeurs Auditorium
Case

De Nationale Ondernemersprijs brengt ondernemers bij elkaar in Jaarbeurs

Het mkb is de motor van de Nederlandse economie. Als je het De Ondernemer en ADR (Algemeen Dagblad en regionale titels van DPG Media) vraagt, verdienen deze bedrijven een podium. Daarom bedachten ze een prestigieuze prijs om de belangrijkste mkb-ondernemingen te eren: de Nationale Ondernemersprijs. Robert van den Ham, Director Content & Creatie van De Ondernemer: ‘Voor een eerste editie klopte het aan alle kanten!’
Lees meer
Vuurspuwer KamaSutra beurs Jaarbeurs
Case

Huismussen en paradijsvogels: De KamaSutrA

Wie is er nog nooit in Koninklijke Jaarbeurs geweest? Van een dance event tot de Dutch Health Week, van deelnemen aan een duurzaamheidscongres tot het bezoeken van een beurs voor honden- en kattenliefhebbers: iedereen heeft wel eens een reden gehad om langs te komen. Toch is er een evenement dat...
Lees meer