zorg

Erik Scherder opent vakbeurs Zorg&'24 in Koninklijke Jaarbeurs

Utrecht, 9 april 2024 – Vanmorgen opende Koninklijke Jaarbeurs haar deuren voor de vakbeurs Zorg & ict en de twee nieuwe zorgvakbeurzen: Zorg & food en Zorg & facility. Met het thema ‘Fit for the future’ doen tienduizenden zorgprofessionals deze dagen kennis en inspiratie op over innovaties en oplossingen op het gebied van digitale transformatie, duurzame voeding en facilitaire zaken. Erik Scherder, neuropsycholoog en hoogleraar, haalde het belang aan van vitaliteit voor zorgprofessionals: “Fysieke fitheid heeft een enorm effect op je mentale gezondheid, dit wil ik iedere zorgprofessional meegeven.” De zorgvakbeurzen vinden plaats tot en met donderdag 11 april tijdens de Dutch Health Week 2024 waarin de stad en regio Utrecht geheel in het teken staat van gezondheid en zorg.

Jeroen van Hooff, CEO Koninklijke Jaarbeurs: “Ontzettend trots ben ik op de massale opkomst vanmorgen tijdens de opening. We kijken ernaar uit om samen met ruim 350 exposanten, 400 sprekers en een bomvol programma tienduizenden zorgprofessionals te inspireren met de nieuwste trends en ontwikkelingen die een waardevolle bijdrage leveren aan een toekomstbestendige zorg. Naast een beursvloer gevuld met exposanten die allerlei workshops, kennissessies en rondetafelgesprekken bieden, geven we het podium aan bekende topsprekers als tv-kok Hugo Kennis, topatlete Dafne Schippers en culinair ondernemer Ron Blaauw.”

Digitale transformatie in de zorg is een must
Op vakbeurs Zorg & ict deelt Bianca Rouwenhorst, topambtenaar van ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, haar visie op databeschikbaarheid. “Digitale transformatie in de zorg moet. Met de Nationale Visie en Strategie op het gezondheidsinformatiestelsel beschikken we over een kompas om met behulp van data en digitalisering bij te dragen aan de oplossing van vraagstukken in de zorg. Dat is geweldig, maar als we de transformatie echt vooruit willen helpen, moeten we ook meteen met de uitvoering aan de slag”, aldus Bianca Rouwenhorst. IC-arts Diederik Gommers neemt bezoekers mee in de wereld van AI.

Toekomst van gezonde voeding: ‘Kies eten wat uit de buurt komt’ 
Vakbeurs Zorg & food focust op de toekomst van gezonde voeding. Zo geeft de bekende tv-kok Hugo Kennis zijn visie op gezondheid en duurzaamheid. “Avocado’s, soja’s en kokos zijn niet de oplossing. We zijn met z’n allen behoorlijk in de war. Het wordt echt tijd dat we stoppen met het eten de hele wereld over slepen. Kies gewoon wat er in de buurt is, daar ligt de weg naar duurzaam en gezond eten”, aldus Hugo Kennis. Ook deelt culinair ondernemer Ron Blaauw zijn visie op voeding in de Nederlandse zorg. Gezond eten is volgens Ron Blaauw niet lastig. “Duurzaamheid is nodig. Dat hoeft niet te betekenen dat je helemaal geen vlees meer eet. En afvallen? Dat kan prima, maar niet door achter de volgende voedingsgoeroe aan te hollen.” 

Facilitaire dienstverlening in de patiëntreis levert belangrijke bijdrage aan welzijn en herstel
Op vakbeurs Zorg & facility zien en horen zorgprofessionals ontwikkelingen, inzichten en trends rondom facilitaire zaken in de zorgsector. Zorgorganisaties staan voor de uitdaging om passende zorg voor meer patiënten en cliënten te bieden met minder mensen en budget. Jos Nijhof, facilitair directeur Martini Ziekenhuis, geeft zijn visie op facilitaire zaken in de gezondheidszorg. “Natuurlijk hoort ‘facilitair’ niet tot de primaire zorg in een ziekenhuis. Uiteindelijk blijft de patiënt hier komen voor zijn medische onderzoek en behandeling. Er bestaat geen ziekenhuis meer als je de medische zorg eruit haalt. Toch ben ik ervan overtuigd dat facilitaire dienstverlening in de patiëntreis een hele belangrijke bijdrage levert aan het welzijn en herstel van de patiënt”, aldus Jos Nijhof. Ook oud-topatlete Dafne Schippers pakt het podium en geeft inzicht over de impact van topatletiek op haar leven waarbij fysieke uitdagingen en het belang van een gezond lichaam en mentale veerkracht worden benadrukt.

Zorg&’24 vindt plaats van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 april in Koninklijke Jaarbeurs.

Nieuws

Utrecht zet vol in op aantrekken van internationale topcongressen
Nieuws

Utrecht zet vol in op aantrekken van internationale topcongressen

Utrecht op de kaart zetten als de stad en regio voor het organiseren van internationale topcongressen. Daar zet de Utrecht Congres Alliantie, een samenwerking tussen publieke en private partners, volop op in de komende jaren. Het gaat om congressen die passen bij de positionering ‘Utrecht, Heart of Health’ en die aansluiten bij de regionale thema’s Life Sciences & Health, New Digital Society en Smart Sustainability. De komende jaren is dit het fundament van een doelgerichte acquisitiestrategie.
Vilans
Nieuws

Klant aan het woord: Vilans

Wij zijn helemaal in ons element als we topmomenten kunnen creëren voor onze klanten en bezoekers. Pas geleden heeft Vilans, een kennisorganisatie voor de zorgsector, een grootschalig congres voor zorgprofessionals bij ons georganiseerd. Ben je benieuwd naar hun ervaring? Klik dan op de videoknop en ontdek wat zij van de samenwerking vonden!
KreaDoe
Nieuws

Creatief hobbyen populair: KreaDoe Lentefestival trekt recordaantal bezoekers

Utrecht, 24 april 2024 – Nederlandse en Belgische creatievelingen kwamen afgelopen weekend samen tijdens de derde editie van het KreaDoe Lentefestival. Het creatiefste festival van de Benelux trok zo’n 24.000 bezoekers, een kwart meer dan de vorige editie. De organisatie kijkt terug op een succesvolle editie met zeer enthousiaste reacties van exposanten en bezoekers. Marleen Rompen, beursmanager KreaDoe Lentefestival: “Samen met 225 exposanten boden we een beurs bomvol beleving. Het was een enorm drukbezochte editie met veel jonge creatievelingen. Zij ontdekten de nieuwste hobby’s, ontmoetten hun favoriete influencer en shopten talloze lifestyle producten. Ik kijk mega trots terug op deze bruisende editie!”
Zorg&ict
Nieuws

Drukbezochte vakbeurzen Zorg&’24 in Koninklijke Jaarbeurs bomvol innovaties en oplossingen

Utrecht, 18 april 2024 – De organisatie van de Zorg&’24 vakbeurzen kijkt terug op een drukbezochte succesvolle editie met zeer tevreden reacties van exposanten en bezoekers. Koninklijke Jaarbeurs organiseerde naast de vakbeurs Zorg & ict twee nieuwe zorgvakbeurzen: Zorg & food en Zorg & facility. De vakbeurzen trokken gezamenlijk ruim 32.500 bezoekers. Met het thema ‘Fit for the future’ inspireerden meer dan 350 exposanten en 400 sprekers bezoekers over innovaties en oplossingen op het gebied van digitale transformatie, duurzame voeding en facilitaire zaken.
DHW
Nieuws

Dutch Health Week overtreft verwachtingen met ruim 55.000 bezoekers

Utrecht, 18 april 2024 – Domstad Utrecht was afgelopen week het kloppend hart van mentale gezondheid en fitheid tijdens de Dutch Health Week. De organisatie en samenwerkende partijen kijken terug op een succesvolle editie met ruim 55.000 bezoekers. Van zondag 7 tot en met zondag 14 april vonden verspreid door de stad allerlei activiteiten plaats voor bewoners en zorgprofessionals. Van een sportles, een concert van het alzheimerkoor, een expositie bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), een open dag bij bloedbank Sanquin tot verschillende zorgvakbeurzen bij Koninklijke Jaarbeurs. Tijdens Culturele Zondag Beating Heart, gaf burgemeester Sharon Dijksma het startschot van de Dutch Health Week. Audrey Wilschut, projectleider Dutch Health Week: “Het bruiste in de stad, de interesse in activiteiten was enorm. We hebben samen met veel Utrechtse organisaties, van klein tot groot, een mooie basis neergelegd voor volgende edities.”
Congrescoaches
Nieuws

Koninklijke Jaarbeurs introduceert campagne Congrescoaches

Utrecht, 17 april 2024 – Vandaag lanceert Koninklijke Jaarbeurs de campagne ‘Congrescoaches’. Met deze campagne wil zij zich met haar kennis en kunde onderscheiden als dé congres- en vergaderlocatie van Nederland. De afgelopen twee jaar won Jaarbeurs de gouden award voor beste congreslocatie van het land vanwege haar persoonlijke begeleiding bij het organiseren van congressen en vergaderingen. Om dit over het voetlicht te brengen introduceert de Utrechtse evenementenlocatie de congrescoaches in haar nieuwste campagne.